Så väljer du bland olika flyttfirmor 

Ska du snart flytta? I så fall är det ett stort projekt som du står inför. Det underlättar väldigt mycket om du anlitar en flyttfirma. De kan hjälpa dig med allt från att packa upp till nuvarande hem till transport. De kan även hjälpa dig att bära in i ditt nya hem och stå för flyttlådor om du önskar. Det är du själv som väljer om du vill ha en helhetslösning eller om du bara vill ha vissa delar av paketet. Oavsett var du bor i landet brukar du kunna välja mellan flera olika flyttfirmor. Därför är det viktigt att du jämför de olika alternativen innan du bestämmer dig. 

 

Be om flera olika offerter 

Det första du kan börja med är att leta upp några flyttfirmor och be om en kostnadsfri offert. Normalt kan du fylla i ett formulär på flyttfirmans hemsida och berätta var du ska flytta. Du brukar även få fylla i hur stor lägenhet eller hus det rör sig om. Sedan återkommer flyttfirman med en offert så snart de har möjlighet. När du har några olika fakturor kan du jämföra och se vilken firma som ger dig bäst pris. Om det är någonting annat som är viktigt för dig bör du också ta med det i prioriteringarna. Dubbelkolla också att det är möjligt att boka en flyttbil till just den dagen som du vill flytta med flyttfirma göteborg. 

 

Behöver du hjälp med flyttstäd? 

En annan del som du måste fundera på när du ska flytta är om du behöver flyttstäd eller inte. Det är ofta en tung bit att göra själv. Många flyttfirmor erbjuder därför möjligheten att även stå för flyttstäd själva eller med hjälp av en städfirma. De har grundliga protokoll som de följer så du klarar besiktningen utan problem. Om du även bokar flyttstäd kan du fokusera helt och hållet på ditt nya boende och kan lämna det gamla bakom dig. Det kommer vara till stor hjälp när du ska göra dig hemmastad i ditt nya boende. Många som inte flyttar så ofta kanske underskattar hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom en flyttstädning. 

 

Tänk över om du har ömtålig last 

Om du har tung eller ömtålig last som till exempel ett piano eller en flygel är det viktigt att du meddelar flyttfirman detta på förhand. En sådan är för det första väldigt tung att bära och kan kräva hjälp av extra medarbetare. Det är också viktigt att den lastas på ett bra sätt i flyttbilen så den inte tar skada. Det är också bra att meddela flyttfirman om det finns hiss eller inte i din byggnad. Ibland får du fylla i detta på din offert, annars kan det vara bra att meddela. Sedan är du en bra bit på väg i din flytt.