Många upplever flyttdagen som mycket stressig och påfrestande. Det är logistik som ska fungera, nycklar som ska hämtas och tider att hålla. Mitt i allt detta är det viktigt att ta pauser. Pauser som kommer skapa ett lugnare tempo och bättre flytt.

Att ta en middagspaus då alla äter tillsammans är en självklarhet. Har man vänner som hjälper till förväntar de sig att få middag. Antingen i mitten av flytten eller efteråt. Men att bara se middagen som en paus är inte optimalt. Att hitta micropauser och skapa en avslappnad stämning under flytten är minst lika viktigt.

Det första felet många gör är att beräkna för kort tid till flytten. Man tänker att ”det är ju bara att flytta” och att det kanske tar 2 – 3 timmar. Men när allt väl är igång visar det sig att bli mer än den dubbla tiden. Att säga till vänner att man behöver 3 timmars flytthjälp och det sedan visar sig bli 6 timmar är inte alltid uppskattat.

Då är det bättre att avsätta en lördag och känna att det finns gott om tid. Då finns det även tid för fika på både förmiddagen, eftermiddagen och någon extra ”micropaus”. Vänner ska inte känna att de blir utnyttjade utan att man trevligt tillsammans.

Bjud även in många vänner så att ni kan dela på arbetet. Om någon eller några är arbetslös en halvtimme eller timme så gör ju det inget. Det är ju trevligt att få ta en extra kaffe och sitta ner en stund. Bättre att känna lugnet än stressen. Eller ta en paus hela dagen med hjälp av en flyttfirma…

Eller en paus hela dagen…

Känns det stressigt att hinna med allt även om ni får hjälp av vänner med flytten? Köp in tjänsten från en flyttfirma och låt vännerna hjälpa till med allt annat istället. Några vänner kan hjälpa dig att packa dagarna för flytten. När sedan din flyttfirma kommer och flyttar bohaget kan vännerna möta upp på nya adressen och packa upp.

Ibland ligger helt enkelt ett för stort fokus på just själva flytten och att bära lådor. Men det behövs hjälp både före och efter flyttdagen. Tack vare att RUT-avdraget även gäller för de tjänster som en flyttfirma erbjuder blir inte flyttandet så dyrt som många tror. Det kommer att kosta en del – men är stressnivån hög är det ett billigt sätt att få ner den till mer sunda nivåer. Glöm inte pauserna under flytten – oavsett hur långa pauser du väljer att ta.