Att flytta är ofta förknippat med väldigt mycket att göra och stress. För att underlätta hela processen kan det vara värt att anlita en flyttfirma. Att ta in en flyttfirma kan du spara både tid och energi på. När du anlitar en flyttfirma lyfter du den praktiska bördan från dina egna axlar och kan helt enkelt lägga mer tid på att organisera hela flytten. Det är bra mycket mer än att bära och packa grejer. Att slippa bära tunga kartonger och möbler är mycket värt. 

 

Kolla upp flyttfirman grundligt 

När du ska anlita en flyttfirma ska du göra ett informerat val. Det finns många bluffirmor som vill lura folk på pengar genom att erbjuda väldigt bra timpriser. De vill ofta ha kontantbetalning. Om du råkar ut för en sådan flyttfirma riskerar du även att bli bestulen på saker. Det är en väldigt bra idé att läsa på om olika flyttfirmor och kolla vilka omdömen de har fått och om det finns några referenser. Du kan med fördel ta in offerter från olika flyttfirmor. Ett tips är att kontrollera att företaget du tänker anlita har ett yrkestrafiktillstånd. 

 

Skriftligt avtal 

När du har valt en flyttfirma på flyttfirmaistockholmslän.se som du vill anlita är det av största vikt att skriva ett avtal. Med ett skriftligt avtal minskar du risken för missförstånd och att det ska uppstå en tvist. Att komma överens om ett fast pris är att föredra. Då vet du hur mycket hela flytten kommer att kosta. Om det skulle vara så att flyttfirman ger cirkapris får inte det slutgiltiga priset överstiga 15 procent om du inte har kommit överens om något annat under tiden. I avtalet regleras det vad som ingår i priset. Det viktigaste av allt när du väljer flyttfirma är att du känner att de är pålitliga. Det kan vara bra att veta att du inte har någon ångerrätt när du har ingått ett avtal med en flyttfirma. Det är också värt att kolla om dina möbler och saker är försäkrade under flytten. Flyttfirman bör ha en försäkring som täcker eventuella skador som uppkommer. 

 

Hjälp med packningen 

Det finns många flyttfirmor som erbjuder packtjänst. Du kan få hjälp att packa ner allt i kartonger och slipper göra det själv. Det kostar lite extra men kan vara värt det om du har ont om tid. Om du ska packa själv kan en packningsplan vara en bra idé. Gör en plan för vad du ska packa först och sist. Passa på att rensa i förråd och garderober. Ju mindre du behöver packa desto bättre. Ett tips är att märka ut flyttkartongerna för att veta vad som finns i respektive kartong när det är dags att packa upp. Värdesaker packar du tillsammans och tar hand om den lådan själv när det är dags att flytta.