För många är det svårt att få tiden att räcka till

För många är det svårt att få tiden att räcka till och städning är ett sådant moment som behöver tryckas in i vardagsschemat för att hinnas med. Att anlita en städfirma som kan hjälpa till med hemstädning är ett bra alternativ för att kunna frigöra tid till annat. Om du vill ha hemstädning ska du börja med att fundera på hur ofta du vill ha hjälp med städningen. Många städfirmor erbjuder en abonnemangsform eller enstaka tillfällen. Om du väljer abonnemang kan du oftast välja att ha städning varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Du kan också få samma dag i veckan samma tid. Om du vill testa hemstädning kan det vara en bra idé att boka ett enstaka tillfälle första gången.

Kontrollera vad som ingår i hemstädningen

Nästa sak som du ska ta ställning till när det kommer till hemstädningen är vad du vill att de ska städa. Det brukar ingå vissa moment i ett städabonnemang. Om det inte finns någon beskrivning kan det vara bra att be om det för att det ska vara tydligt för alla parter vad som förväntas. Det är lätt att det uppstår missförstånd annars. Vanliga moment som ingår i en städning är bland annat dammsugning, dammtorkning, avtorkning av bänkar, våttorkning, torkning av vitvaror och tömning av papperskorgar. Du kanske vill ha hjälp med bäddning eller fönsterputsning, då ska du prata med aktuell städfirma. Då kan de lämna en offert på det du vill ska ingå i din hemstädning.

Mover och flyttfirma utomlands

Välj städfirma med omsorg

När du väljer städfirma är det viktigt med förtroende eftersom städningen kanske ska utföras när du inte är hemma. Du kan gärna kolla efter kvalitetsstämplar, fråga om försäkringar eller miljömärkningar och kolla om städfirman fått några recensioner, allt för att du ska få en så bra hemstädning som möjligt. Om du inte ska vara hemma är det viktigt att du och städfirman kommer överens om nyckelhantering.

Kostnaden för hemstädning

Vad hemstädning kostar beror lite på vad som ingår i städningen och hur ofta du vill ha hjälp med städningen. Det finns några andra faktorer som brukar tas med i beräkningen för vad en hemstädning kostar. Antal kvadratmeter som ska städas är av vikt och så även omfattningen av städningen, vad du vill ska göras. Om du vill att städmaterial ska ingå i priset kan det bli lite dyrare. Var du bor någonstans har också en stor betydelse i priset. Om städfirman måste åka långt blir det dyrare. Ett tips är att ta in offerter från olika företag för att få en bra prisbild.