Flyttfirmor 

Om du går i tankar att flytta kanske du har tänkt på hur det ska gå till rent praktiskt. Många som flyttar väljer att göra det själva. Då kan man exempelvis ta hjälp av vänner, släktingar och andra bekanta. Man behöver fixa ett fordon med släp eller annat lastutrymme, och bära alla tunga saker själv. Just därför är det många som väljer att istället anlita en flyttfirma. 

 

Att flytta 

När du ska flytta finns det mycket som behövs tänkas på. Först och främst behöver du börja planera i tid. Se till att kontakta antingen en flyttfirma eller andra som kan hjälpa dig med flytten. Städa ditt gamla hem, samla ihop dina extranycklar och packa alla saker. När du packar är det bra att tänka på att packa allt i rätt ordning, så att det som du behöver först ligger längst upp i lådorna. Tänk också på att packa flyttlådorna på ett sätt så att de inte är för tunga och då är enkela att bära. 

 

Hur fungerar det med att hitta och anlita en flyttfirma? 

Om du bestämt dig för att anlita en flyttfirma stockholm bör du vara ute i god tid. Det rekommenderas att man kontaktar flyttfirman minst 30 dagar innan det är dags för flytten. För att hitta en flyttfirma kan du söka på internet efter flyttfirmor i ditt område. Det är också viktigt att kolla upp att firman har yrkestrafiktillstånd, det vill säga tillstånd från Transportstyrelsen att frakta saker på vägar. Detta ger ett extra skydd om exempelvis en trafikolycka skulle ske. När du väl valt en flyttfirma är det också viktigt att ni skriver ett avtal om tjänsterna du ska köpa. Om ni bara har ett muntligt avtal finns det risk att du sedan inte kan bevisa vad ni avtalat om. Då kanske firman inte utför arbetet, eller tar ut fel kostnad av dig i efterhand. 

 

Hur mycket kostar det att anlita en flyttfirma? 

Kostnaden för att anlita en flyttfirma varierar förstås beroende på vilken firma du anlitar. Jämför därför flera olika firmor innan du bestämmer dig. Du kan kontakta olika firmor för att få offerter från dem. Priset beräknas ofta beroende på hur många timmar du anlitar firman. De har helt enkelt en viss timlön, och den totala kostnaden beror då på tiden. Hur lång tid det tar att flytta allt beror på hur många och tunga saker du har, och hur långt de ska flyttas. Man brukar räkna med att det tar mellan sju och nio timmar att flytta allt från en vanlig trerumslägenhet, om allt är nedpackat från början. Man kan även boka en flyttfirma till ett fast pris. Då vill firman ofta göra en bedömning av ungefär hur mycket det är som behöver flyttas. För detta kan de behöva göra ett hembesök i ditt nuvarande hem.