Seriös flyttfirma

Känner du viss oro inför flytten och den praktiska biten? Har du kanske tidigare råkat ut för oseriösa aktörer som inte gjort ett bra jobb i samband med flytt? Det är inte alls konstigt med tanke på det stora, och ofta viktiga, projekt en flytt faktiskt är.

Den här artikeln ger dig tips på hur du kan gå tillväga för att hitta en seriös och pålitlig flyttfirma.

Kolla upp firman

Det kanske viktigaste tipset för att se huruvida en flyttfirma är seriös eller inte är att leta upp information kring företaget. Är det en enskild firma eller ett aktiebolag kommer du att finna uppgifter om aktören både hos bolagsverket och skatteverket. Det är viktigt att flyttfirman har betalat skatt och kan uppvisa handlingar som bekräftar att aktören får vara verksam. Har du fått fram den här informationen är du en bra bit på väg mot att hitta en seriös och professionell flyttfirma.

Be flyttfirman om fullständigt firmanamn samt adress för att kunna få uppgifterna bekräftade av myndigheter. Har firman en webbsida kan du kika på innehållet för att skapa dig en bild av vilka jobb firman erbjuder.

Avslutningsvis kan du söka information kring flyttfirman på nätet för att skapa dig en mer neutral uppfattning om företaget. Flyttfirmans webbsida ger dig information, men det har stor betydelse om du även kan få en mer balanserad uppfattning om vad flyttfirma malmö står för. Sök på olika forum eller googla företagsnamnet för att se vilka resultat som dyker upp. En nöjd kund berättar gärna om sin upplevelse, men det är mer sannolikt att en missnöjd kund kommenterar negativt på nätet. Om 20 användare hyllar flyttfirmans billiga priser och 5 användare berättar att föremål gått sönder är förmodligen de negativa kommentarerna viktigare att ta hänsyn till.

Bra dialog från start

En flytt är i de flesta fall ett tämligen stort projekt och eftersom att du ska lämna dina privata föremål i någon annans händer är det viktigt att du känner dig trygg. Seriösa flyttfirmor tar varje kund på allvar och är måna om att erbjuda en pålitlig och säker service. Det är något som bland annat märks i sättet att planera flyttjobbet. Du kan med andra ord förvänta dig en bra och öppen dialog från start med en seriös flyttfirma.

En flyttfirma som inte inte ägnar tid åt att förklara villkor och upplägg är oftast inte att lita på. Aktörer som däremot visar ett intresse för kunden och har en tillmötesgående attityd brukar i regel vara måna om kundrelationen.

För dig som ska anlita flyttfirma på en liten ort är tipset att be om tips från bekanta som köpt tjänsten tidigare. Det brukar ge ett rimligt urval av flyttfirmor som du sedan kan kontakta för att be om offert på önskad tjänst.