Få en smidigare flytt – Bästa tipsen 

Att flytta till en ny bostad och starta ett nytt kapitel i livet innebär ofta glädje och spänning, men dessa känslor infinner sig troligtvis inte under själva flyttförberedelsen. Under denna period är det mycket som ska fixas och packas, vilket kräver energi såväl som tid och fokus. För att flyttdagen ska bli lite roligare och lite lättare behöver du göra den så smärtfri som det bara går och vi har de bästa tipsen för att lyckas. 

 

6 heta tips för smidigare flytt 

Det finns många knep att ta till som gör din flytt lite enklare med flyttfirma. Här nedan har vi listat våra absolut bästa tips som du kan dra nytta av. Vissa av tipsen kanske du redan har koll på sedan tidigare, medan andra är helt nya. 

 

  1. Använd dig av kartonger

Det faller sig naturligt för de allra flesta att använda sig av kartonger när det är dags att flyttpacka, men visste du att det är bäst att packa precis ALLT i kartonger? Skippa påsar och väskor och välj kartonger hela vägen så att du kan stapla sakerna mycket enklare. Kartonger skyddar också så att du minskar risken för skador. 

 

  1. Sätt på dig magväskan

Nu undrar du säkert vad du ska ha en magväska till i samband med en flytt, men kom ihåg att det inte bara är stora saker som ska fraktas, utan även små. Alla småsaker du behöver ha nära tillhands, t.ex. nycklar, skruvmejslar och mobil kan med fördel ligga i magväskan så att du alltid vet vart du har dem. 

 

  1. Packa med papptallrikar

När det är dags att packa porslin och tallrikar är det mycket tidningar eller silkespapper som går åt. Skippa detta och satsa istället på att packa med papptallrikar mellan varje tallrik. Du slipper repor och kras och kan dessutom återanvända papptallrikarna till picknickar längre fram. 

 

  1. Vänta med dammsugare och verktyg

Saker kommer med största sannolikhet att gå sönder, vilket är naturligt i samband med en flytt. Du kommer säkerligen också komma på i sista stund att något behöver skruvas ner. Se därför till att du väntar med att packa ner verktyg och dammsugare. 

 

  1. Anlita barnvakt

Många flyttar sker under vardagar då barnen ändå befinner sig i skolan eller på förskolan, men ibland kan man behöva flytta under helgen. Även om dina barn är fantastiskt är de oftast i vägen när det ska packas, springas in och ut och lastas. Om du inte har någon vän eller släkting som kan passa barnen så boka barnvakt för dagen. 

 

  1. Strumpor är utmärkta kross-skydd

Behöver du packa smidigare och samtidigt vill få plats med mer i en och samma kartong? Använd dig av strumpor när du ska packa glas och andra prydnader. Strumpor är utmärkta kross-skydd och tar lite plats i kartongen.