Bilar för flyttfirmor 

Om man driver en flyttfirma gäller det att man också har fordon som kundernas tillhörigheter kan transporteras i. Beroende på hur stor firman är, och på vilken typ av flyttar man utför kan större eller mindre bilar behövas. Här ger vi ett par exempel på olika bilar för flyttfirmor. 

Lastbilar 

Lastbilar finns i både större och mindre storlekar hos haninge flyttfirma. För större lastbilar med släp krävs körkort för lastbil, men det finns även mindre lastbilar som får köras på ett vanligt B-körkort. Med en lastbil får  man in många olika prylar men det gäller att stuva på ett klokt sätt. En stor fördel med att ha en lastbil är att man sällan behöver åka flera gånger under flytten. 

Personbil 

I en personbil går det inte in så mycket saker. Om det är någon som bara har några få kartonger eller mindre möbler som ska flyttas kan det dock gå utmärkt att flytta med en personbil. För ett flyttföretag är det dock inte det bästa valet eftersom kunder sällan har så få saker. Som komplement kan det dock vara bra att ha en personbil som kan användas för persontransporter. flytt av växter eller kanske transport av husdjur vid en flytt om man planerar att erbjuda det. 

Skåpbil 

En skåpbil är större än en personbil men mindre än en lastbil. Det går att lasta ett flertal kartonger, och även lite större möbler i den. För flyttföretaget som flyttar saker korta distanser, och där det brukar vara svårt att få parkering kan en skåpbil dock vara ett bättre val än en stor lastbil. 

Är släp en bra lösning? 

Att koppla ett släp till en personbil gör att man kan få med sig mer last. Men det är inte ett perfekt val för en flyttfirma. Det blir i regel svårare att lasta i ett släp samtidigt som det krävs mer plats när man ska lasta och lasta ur. I regel är en skåpbil eller mindre lastbil ett betydligt bättre val än att köra omkring med personbil och släp. Ofta ger det också ett mer seriöst intryck, och kunden sparar en hel del pengar eftersom man inte behöver åka fram och tillbaka flera gånger för att alla saker ska komma med till den nya bostaden.